torsdag, oktober 22, 2020

Reisen inn i det digitale

Med Corona har det skjedd en del forandringer på godt og veldig vondt. Mens vi holder sosial distanse oppdras vi inn i den digitale verden. Ikke engang sakte, men vi ble kastet inn i det universet der læringskurven ble veldig bratt. Etter måneder og snart år begynner man å bli vant. Innkjøp av større skjermer og mer avansert utstyr blir man oppdratt til en digital verden og digital sosialisering. 

Jeg for min del har reist mye de siste årene, fløyet rundt i verden på konferanse, seminar og mange spennende oppdrag med både foredrag og musikk. Men nå, når har jeg ikke sittet på et fly på et halvt år... Aldri før har jeg opplevd det. 

Men har jeg deltatt i verden? Ja det har jeg. På Zoom eller Teams, digitale plattformer i internett verden. Har jeg fått noe ut av det? Ja masse. Jeg sosialiserer meg via skjermen, snakker med folk, gjør avtaler og plattformen er enda mer tilgjengelig for nettverksbygging. Samtidig sitter jeg hjemme på kontoret, slår av maskin og er tilbake til mitt naturlige og hjemlige miljø med egen seng, dusj, mennesker, dyr og ro. 

Jeg er ikke sliten lenger på samme måte som etter en dag på ulike flyplasser og hoteller, stressende til hva jeg skal ha på meg og hvor skulle jeg møte de ulike folk. Jeg kommer ikke hjem etter en lang reise og sover et døgn eller har jetleg. Stresset mitt og utfordringer har endret seg. Jeg har fått nye stresselementer som når PC omstartes, Zoom mister lyden eller trådløst headset er uten strøm... Sliten ja, trøtte øyne av og stirre på skjerm eller sittende altfor mange timer uten å strekke på seg. 

Så ja den digitale verden er annerledes, men den har mye bra som vi må ta med oss inn i fremtiden. Mange nye løsninger er født frem med Corona som vil følge oss. 

Dette er nåtid og fremtiden, de nye muligheter med ulike treffpunkt, nettverk, formidling, kunst, musikk, ideutvikling, kunnskapsutvikling og mye mer. Det handler om å se de ulike perspektiver og positive muligheter.

1 kommentar:

Diana sa...

Så sant! Jeg føler det samme!