torsdag, februar 03, 2011

kloke ord i hverdagen der valg gjøres uten helt å vite...


Livets røtter bærer vi med oss selv...

Å skape rot i virkeligheten vi lever i her og nå, er utfordringen.
sa en klok dame. så sier hun vidre, det handler om å slå rot der man i øyeblikket befinner..

Salman Rushdie sier: «Mennesker har ikke røtter bare føtter».

en annen klok herremann sa en gang; mennesker er som et tre, som kan tas opp, omplantes, vokse ut igjen i full blomst...

7 kommentarer:

Anonym sa...

Veldig kloke ord! Vi mennesker er fleksible. En til klok herremann sa som så at "Mu ruoktu lea mu váimmus ja dat johtá mu mielde".

Ann-Mari Andersen sa...

veldig klokt sagt og helt i samme gate som denne kloke damen jeg referer til:) hehe.. vi er nok mer fleksible enn vi selv tror. idag tror jeg ikke det om meg selv men la meg få noen dager på å kjenne, så kommer det. av og til er man så forblindet og redd. frykt for konsekvensene av valgene man tar idag. men ellers så er alt vell;)

Anonym sa...

Vi tar valg hver eneste dag. Noen ganger større valg enn andre ganger. Jeg måtte feks velge mellom to bilverksteder i dag. Neste gang dreier det seg kanskje om bilkjøp. Alle valg har konsekvenser av ett eller annet slag, men det viktigste er likevel å ta det valget. Det verste er jo å ikke gjøre noe som helst og bare la ting skure og gå.

Ann-Mari Andersen sa...

det er jo det enkleste og mest bedagelige... skyve valg fremover.. dager med valg der man faktisk aner konsvekvenser, eller der man må velge mellom to eller flere onder.. kjedelig.. men ja, slik er det. man må være ansvalig menneske og gjøre valg. slik er det bare:)

Anonym sa...

Slik er det bare, ja:) Det er en del av livet. Det er kjedelig å være ansvarlig voksen, men det er nok enda verre å være uansvarlig ungdom! :)

Ann-Mari Andersen sa...

hehe.. sant det
nei tror ikke det er værre for ungdommen nei

Anonym sa...

Jeg er iallefall glad for å være ferdig med tenårene. Ønsker meg ikke tilbake og priser meg lykkelig hver eneste dag over at jeg er der jeg er i livet. Alt til sin tid. Også de valgene man må ta.