torsdag, februar 17, 2011

40 kuldegrader, igjen. nå har det vart en stund..

jeg synes det er kaldt med 35-40 kuldegrader ute. det er kaldt iallefall når man skal begvege seg ute. inne er det varmt. takker min gud for at jeg har vedfyring. det er godt det. synes virkelig synd på de som ikke har vedfyring når når det trues med å stenge stømmen...fordi man har den tøffeste strømvinteren på ti år. jeg håper bare at kommunene sørger for de eldre og funksjonshemmende som bor hjemme, og som kanskje ikke har vedfyring eller er selv i stand til å henge ved.

vi er virkelig blitt bortskjemte med støm og konfort rundt oss, og vi sløser. trenger ikke å gå lengere enn til seg selv å se overforbruket... vi tar strømmen for gitt, og alt annet også. vi krever luksus til enhver tid, krav om tilretteleggelse og tilbud. herregud nordmenn, vi er bortskjemte!!!! hva med å gjøre noe selv? ta et tak både for omgivelser og samfunn. jeg leste her en dag at frivillighetsarbeid i norge har sunket, folk gidder rett og slett ikke gjøre ulønnet arbeid. prioriteringene ligger på helt andre områder.
mye skal ha mer.

men; det fins plasser som er kaldere... les her

nå skal jeg hente mer ved og fyre litt til. jeg er heldig! jeg er takknemlig for livet jeg har.

ønsker deg fin torsdag uansett vær

3 kommentarer:

Anonym sa...

Fint innlegg. Du har rett i at vi sløser. Jeg skal prøve å bli flinkere å spare strøm. Kan kutte på lys og vaskemaskiner, vannkokere og sånt - men varmen tror jeg at jeg venter litt med.... bm

Ann-Mari Andersen sa...

takk for det:) ser ikke for meg at man klarer seg uten strøm...tenk deg dra på hytta en uke i denne kulda, ja da får man prøvd seg. jeg gleder meg til sol og varme:) håper det blir veldig snart. tror jeg er et solmenneske egentlig. men alle årstider har jo hver sin sjarm på en måte. tiltross. vi har iallfall tak over hodet og ved. vannkoker og vaskemaskin? det er jo kjeeempe viktig.... klarer seg ikke uten. og for ikke snakke om rettetangen, pc'n, smoothiemaskin, tv'n, gitarforsketerkeren, alle laderene...ps3'n.. de viktige tingene i livet;)

Anonym sa...

Hehe, du vet å få sagt det:-) de viktige tingene i livet ja:-) men du glemte dvdspilleren som står på i tilfelle man skal se film i morgen og kjøkkenvifta man ikke gidder å slå av fordi man kanskje skal koke poteter etterpå uansett... Bm