fredag, desember 10, 2010

En vidde full av stjerner

Nå er den endelig her, platen som mange har ventet på skal bli årets samiske utgivelse og julegave. CD'en «Olmmáivuohta/Friendship» med sangkoret til Kautokeino kulturskole er i salg fra og med 15. desember.

Barnekoret har jobbet med cd-prosjektet i snart ett år. Det er en plate med spennende sanger og joiker, kjente og ukjente sanger satt i et moderne lydbilde med Stein Austrud bak spakene. Koret har sunget inn platen i kulturskolens eget studio i Kautokeino. Platen inneholder ti sanger og joiker der noen av sangene er skrevet av barna selv. Vi har også med noen gjester; blant annet joikeren Áilloš, som deltar på sin egen låt «Ale go čiero» i 2010-versjon. I tillegg er det instrumentalversjoner av alle låtene. Tanken er at du som lytter skal ha mulighet til å ta en trall med musikk til og bruke plata for alt den er verdt.

Plata slippes i forbindelse med årets juleforestillingen «Skábmačuovggas» (I mørketidslyset) som nå arrangeres for 3. gang. Forestillingen er et samarbeidsprosjekt med Beaivváš Sámi Našunálteáhter og Dimitri Joavku fra Kautokeino. Her selges plata til spesialpris, derfor; kom på juleforestillingen og hør koret opptre med helt ferske sanger fra plata.

Kautokeino kulturhus onsdag 15. desember og torsdag 16. desember kl. 18.

Platen er HER!!!! jeg holder den i min hand og jeg er så fornøyd med produktet. det ble akkurat slik vi ville ha den. gled deg til 15.desember. da får dere høre koret live. og ikke minst da er plata i salg!!!!

10 kommentarer:

Anonym sa...

Gleder meg :)) "Platen inneholder ti sanger og joiker der noen av sangene er skrevet av barna selv."
Har barna laget joikene også?

Ann-Mari Andersen sa...

en av joikene har noen av barna vært med på ja.a

Anonym sa...

Har de komponert joikene eller er det voksne som har gjort de?

Ann-Mari Andersen sa...

Det som er laget av barn og unge på plata er laget av barn og unge på plata. slik er det:) har jeg laget en tekst til en sang så er det jeg som har laget teksten til sangen:) dette handler om rettigheter og åndsverk vettu:)
det er verken jeg eller barna som har arrangert låtene på plata, det har vi hatt en produsent til som også har hatt med seg musikere for å gjøre musikk til de komponerte sangene og joikene.
gled deg masse til plata kommer ut. den er fin og egner seg flott som en julegave iår:)

Anonym sa...

Har ikke Berit Margrethe Oskal laget joikene??

Ann-Mari Andersen sa...

du har helt rett i det. ho medvirker på plata med par joiker ja:) og det er vi kjempe takknemelig for. jeg er ingen joiker, jeg er sanger, derfor er det fint å kunne ha en som kan sitt fag:) vi har jo tidligere hatt en anne kjent og flott joiker vi har jobbet med, nemeligen bong ante, som vi var med på og joiket på hans plate. vi er kjempestolt av det:)

Anonym sa...

Helt enig! Flott at dere lager så fine cd:er, Ann-mari! Jeg har hørt så mye på den forrige med bong ante og berit, og det klempeflotte barnekoret deres. Det er en knallgod innsats av deg, Ann-mari.

Anonym sa...

Du er en ildsjel, du er virkelig flink!

Ann-Mari Andersen sa...

tusen takk for det:)

Ann-Mari Andersen sa...

takk igjen. jeg gjør jobben min på kulturskolen. og siden jeg er musiker så har det blitt musikk og sang de siste årene. jeg håper jo at det også kan bli satsning på andre kunstområder med tiden, som for eksempel teater og dans. men det er jo en prioritering som gjøres av våre politikere. men en ting er sikkert; å satse på barn og unge er å investere i fremtiden vår her i kautokeino. barna er vår fremtid.ønsker deg en fin førjulstid. takk for tilbakemelding:) platen er i salg i butikkene etter 15.desember. jeg regner med at det kommer flere tilbakemeldinger da:)