lørdag, november 28, 2009

adventsfrokost

fant på VGnett noen fiffie oppskrifter på adventsfrokost. koselig å gjøre frokosten spesiell. og spise sammen tror jeg er bra, barn og vokse får en annen kontakt med hverandre og det styrker samholdet også. prosjekt "lagematensammen" er også en ting som jeg liker å gjøre. det er så mye triveligere:)og ikke minst; tenn et lys på frokostbordet, det er kos det. hverdagens stress og mas gjør ofte det til at man ikke bruker no særlig tid på mat, man løper nesten ut døra med knekkebrødet i handa.. om man i det heletatt rekker å lage maten..

jeg måtte nesten kopiere oppskriften på adventsfrokst:) så her får du dem, så håper jeg at du også prøver dem ut:)samtidig som du bestemmer deg for å bruke lengere tid på mat og gjøre andventsfrokosten til noe spesielt:)

Saftig eggerøre
4 egg
4 ss fløte
2 ss smør, helst usaltet
salt og pepper
Knekk eggene forsiktig slik at den butte enden beholdes hel. Visp sammen egg, fløte, litt salt og pepper. Rør inn kaldt smør i små terninger mot slutten.
Eggerøren skal være bløt. Fyll den i eggeskallene og topp med f.eks. lakserogn, skinke, røykt ål, peppermakrell. Har du fått litt trøffelolje i førjulspresang, kan du smake til eggerøren med noen dråper og servere den med aspargestopper og høvlet parmesan. Veldig luksus og veldig godt!

Cottage cheese pannekaker med blåbærsirup
Til ca. 12 pannekaker trenger du:
1 beger cottage cheese
1 3 / 4 dl melk
4 egg, skilt
115 g mel
1 ts bakepulver
4 ss sukker
1 klype salt
smør til steking
2 dl lønnesirup
150 g fryste blåbærCottage cheese pannekaker
med blåbærsirup

Ingen kommentarer: