torsdag, mars 06, 2008

Tilgivelse


"andagassii/tilgivelse" (direkte oversatt)

"Når du kommer mot meg
Snur jeg deg ryggen
Når du kommer mot meg med utstrakt hånd
Er jeg overbevist om at jeg klarer alt selv
Og rømmer fra deg

Ref:
Tilgi meg
For at jeg alltid sårer deg
Tilgi meg
For at jeg ikke alltid ser deg

Det gode jeg egentlig vil gjøre mot deg
Det gjør jeg ikke
Ordene jeg planla å si deg
De fikk du ikke høre
Du fikk aldri vite hva jeg ville si"


Å tilgi er den mest positive form for egoisme!
æ trur det e en måte å beskytte seg selv på. bitterhet og selvbebreidelse e no som vokser og blir større om man ikke gjør no med det...Det handler om å beskytte sitt eget sinn mot å bli ødelagt av bitterhet. "La ingen bitter rot få vokse opp og volde skade, så mange blir smittet av den." (Hebr. 12.15). Bitterhet er skadelig!
Om å tilgi andre....De fleste klarer ikke å tilgi fordi de tror at de dermed må godta det som skjedde, eller si at det var OK. Men det var ikke OK! Det var feil, og vil være det, enten du tilgir det eller ikke!

"Den du hater har makt over deg!" heter det. Ikke gi dem den makten! Ta fra dem makten ved å slutt å gruble på hevn eller gjengjeldelse. Det er dette som er tilgivelse! Tilgi, og bli fri!

og ikke minst: Tilgi deg selv!!!!2 kommentarer:

Anonym sa...

Endelig, forstår jeg melodien/sangen den er så bra, ja rå bra. Tilgivelse er viktig, like viktig som å se menesker for hva de er og ikke hva de ikke er. Hevnlyst er jo en grusom tanke, men er desverre ofte brukt, vi må passe oss for den. Selv snakker jeg rett fra hjerte/levren/hode velg selv, og sier ofte det jeg mener, mange mensker har problemer med det, men slik er nå jeg. Ha en fin dag fra en som lever i uvisse om hva nærmeste fremtid kommer til å gi. Men håper på at det går bra.

Klem til den flotte dame i Nord

Tor Erik

Ann-Mari Andersen sa...

ja det e det teksten handler om. æ har sunget på den sangen i ukesvis..og ofte kan det bli en vane..så nu måtte æ sette meg ned å virkelig grunne over teksten.og man møter seg selv av og til i døra, så må man snu blikket mot seg selv og ta et lite oppgjør med selv selv...
go helg:)