tirsdag, februar 26, 2008

kirkekonsert

denne påsken kommer jeg ikke til å ha kirkekonsert i kautokeino kirke. på mange måter er det trist, ikke bare for meg med for kautokeino som samfunn. konsertene har vært en rolig time til ettertanke før det braker løs med alt det festivaluka byr på. de siste 3 årene som jeg harfått lov å ha påskekonsert i kautokeino kirke har vært flotte, og jeg er veldig takknemlig for at jeg har fått lov og ha den timen i året med salmer og sanger som betyr veldig mye for meg og for publikumet som kom i kirka.

æ trur, hadde min ahkku (bestemor) levd og fått oppleve konsertene som vi har hatt i kautokeino kirke, ja da hadde hun blitt glad. selv om ho var en streng læstadiansk dame, som rettledet oss barn utfra hennes overbevisning hadde hun et stort og varmt hjerte. det er nemelig ho som jeg er vokst opp med og det er ho som har lært meg alle salmene i kirkesalmeboka. en time hver kveld sang vi i hele min varme oppvekst. æ hadde en ahkku som var til stede for meg hver dag i 16 år, og alt det ho lærte meg i løpet av barneårene e gjemt dypt i mitt hjerte. æ e og så heldig å vokse opp med begge foreldre som virkelig elsket oss barna og var opptatt av at vi skulle få en stødig plattform og bygge livene våre på. takk mamma og pappa!!! vi voksne har et ansvar for den kommende generasjon, være forbilder og rettlede, vise nyanser og ikke minst gi barn og unge en inkluderende kirke som dem føler seg hjemme i og som ikke oppleves som kjedelig og skremmende, men som kan være en viktig og trygg arena for barna i møtet med den store verden.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Dette var sterkt AM, fikk en tåre i øyenkroken her på morningen, stor hylles til bestemor, mor og far. Synd at du ikke får synge i kirken, men stå på en konsert får du nok til, for å kunne spre budskapet, stor klem fra meg.

Tor Erik

Ann-Mari Andersen sa...

takk for det. æ glede meg ha kirkekonsert i alta de n14.mars. det e alltid fint å synge på plasser der man e ønsket. håper du har det fint ellers. ha forsatt en fin uke

Anonym sa...

Det er ikke så nøye om du ikke synger her i Kauto.
Du vet dem er jo litt sær og konservativ, jeg tror nok at dem liker sangene dine.
Vi bare velsigner dem i kirka.

Anonym sa...

Etter forholdene har jeg det bra, skal jo på sykehus f.o.m 5.3 til 3.4 men ser lyst på livet. Ha en forsatt fin uke og en god helg.

Klem

Tor Erik

Ann-Mari Andersen sa...

hei. ska du være på sykehus over påskn? det var jo kjedelig det. huff. ønsker deg en go bedring.

alt vell her mamma:) livet e for kort til å deppe og bekymre seg! æ glede meg til påske og tia etter påske, masse spennende ting som skjer.

Anonym sa...

Ja jeg får nok ikke oppleve påske i "sampi" denne året som jeg gjorde i forrige året, og får håpe jeg kan oppleve det neste år i stede, men det vet jeg ikke før om noen uker. Ønsker deg lykke til med konsert i Alta og dem er jo heldige som får oppleve deg der da. Håper fansen din fra Kauto reiser også ditt.

Stor Klem

Tor Erik