onsdag, september 05, 2007

valg

hjelp ka ska man stemme på.. vet du det e nesten sån at æ grue meg til hvert valg.. vet da søren kem æ ska stemme på. man kjenne jo alle som står på de forskjellige listene i en liten bygd.. og det e ikke mindre enn ni lister som sloss om nitten plasser.. hjelpe meg.. men skylda må æ vel legg på meg selv.. det e jo min borgerplikt og sette meg inn i ka de forskjellige mene. så nu sitt æ her med programmene. les les og les.. og blir enda mer forvirra. "alle" sir jo det samme!!

"satse på barn og unge"..."gode oppvektsvilkår"... "skape arbeidsplasser"... bedre alderdommen til de eldre"..

e vi ikke alle enige om dette? barna er vår fremtid. alle e enig om at vi skal gi barna våre som er vår fremtid gode vilkår for at det skal bli mennesker av dem. vi ønsker å vidreføre verdier og holdninger til våre barn som en go ballast inn i voksenverden.

det nu engang sånn at mennesket er et speilbilde av samfunnet, og som vi jo vet e samfunnet vi leve i menneskeskapt. derfor e det vel desto viktig å stemme inn de "rette" personene i maktposisjon. at vi får politikere som er reflektert og kan ta riktige beslutninger og som ikke minst kan tenke fremover... på en måte..

vi treng politikere som virkelig ser verdien av å inverstere i barn og unge, inverstere i kultur noe som vi vet er identitesskapende. investere i fremtiden med å opprette flere stillinger med kompetente folk som jobber med barn og unge. en ivestering for å prøve å forhindre kriminalitet, vold, rusmisbruk. vi trenger personer som kan være brobyggere mellom barn/unge og eldre. dagens unge mennesker har så mye å lære av de eldre. etter at kjernefamilien overtok familieinstitusjon var det med å skapte en distanse mellom barn og unge, noe som de unge idag er den tapende part av.

så ja... kem ialledager skal man stemme på.. for vel fortesette lese valgprogramman utover kvelden.

ha en fin kveld til deg

12 kommentarer:

Anonym sa...

det er veldig lett for meg da, siden jeg står på en slik liste, lykke til med valget.
Ps. håper ikke jeg skremte deg på siste melding fra meg.

klem

tor erik

Ann-Mari Andersen sa...

mårn mårn. du står på liste. heldige deg.. på en måte. æ kunne nok tenke meg å stå på en liste, men æ vet da søren hvilken.. mene det. i i full forskning på de forskjellige partiene. skremt:) hahah.. hehe. den var bare koselg den. det ska litt mer til før æ blir skremt:) du ser på bloggen min kor sjelden æ oppdatere, æ har hatt nån smuler hektiske dager. alfor travle. dagene flyr av gårde og æ når ikke svare mailer engang. æ synes det e helg hver dag om dagen.. nu ska æ ta en liten time out..gå en trur i skogen. så neida du tor erik, det gjor du ikke:)

Ann-Mari Andersen sa...

ha en vidundeligdag idag. nyt valgdagene:)

høres

ama

Anonym sa...

Ja dagene flyr og metrologene snakker om at vi på østlandet skal få Indian Summer de nærmeste dagene og det blir jo godt med litt varme igjen, Ikke vært mye av detr nei. Jeg har nettopp flyttet og sitter å skriver med Pc`en på en pappkasse. Ha en fin helg.

Klem

Tor Erik

Unknown sa...

forslag til hva jeg skal stemme da?!

Ann-Mari Andersen sa...

nei vet du æ har ingen forslag enda.. men det e enda par daga igjen til valg...så til da har vi bestemt oss iallfall:)

Anonym sa...

V

Best på miljø

Anonym sa...

Tenkt meg på konsert 22 sep. jeg, skal du være med. "ler" å det er jo du som skal spille ja. Forsatt fin helg.

Klem

Tor Erik

Anonym sa...

hehe.. ja det stemmer det. jeg har en liten minikonsert på samisk hus den 22.septmeber i oslo. artig at du kommer. så må du kom innom oslo spektrum onsdag 19.september. kl 18.00 synger jeg der:) det blir morsomt og spenntende. det e jo ikke akkurat lite der da. vi høres. nu ska det plukkes ende mer tyttebær og vedsaging:)

ama

Skribenten sa...

Heia. SKulle bare si at jeg igjen måtte endre bloggadressen min. Men nå tror jeg at det vil være stabilt igjen. Så hvis du vil, kan du jo endre linken til meg. :O) Hilsen tidligere TUfsa.

Ann-Mari Andersen sa...

hei. æ ska endre den ja. så må du ha den en stund da da.. det blir litt forvirrende for mitt blonde hode.. hheehe...

Anonym sa...

Det flotte blonde hodet ditt mener du vel. Fikk du stemt i dag da? Gleder meg til Cd`skiva di kommer ut. Natta

Klem

Tor Erik