fredag, juni 09, 2006


i går ble søstra mi færdig utdanna lærer.. det siste året leste hun ikke mindre en to grunnfag...med andre ord lest som gal i et år. frem til igår. da ble ho færdig lærer... rart med det, når man blir færdig med noe da e det også færdig, uansett ka det måtte være. færdi... man kan ikke få det tilbake igjen. man gjør seg færdi med noe, avslutter noe. men som også betyr starten på noe annet, et blankt lerret, starten på et nytt maleri. mange ganger kan man nok føle sorg og vedmod over noe som e færdi, og avsluttet. man føler savn og tomhet i forhold til det man har avslutta. det e jo enda en bekreftelse på at mannesket e et vanedyr. ofte kan fremtida og det nye lerretet virke skummet, man vet ikke ka som kommer på det, hvilken fager som kommer til å dominere bildet, det e no fremmed, og det som e fremmed skape ofte frykt i mennesket.

æ e stolt av og ha min søster som søster.. ho e et menneske med et stort hjerte for familie og andre mennesker. ho setter andre mennesker frem for seg selv. ho ønsker andre godt og ho går ganske langt for å hjelpe en som ikke har det bra. ho e bereist, har et nettverk over hele verden, og brenner for sin tro som ho gjerne deler med andre. ho e ikke opptatt av status og materielle goder. etter og ha jobbet som hjelpearbeider i ukraina og vært par mnd i tansania fikk ho et annet syn det livet vi normenn lever.... æ gratulere deg masse kjære søster som lærer:) lykke til. idag begynner resten av ditt liv:) velg rett, velg etter hjertet:)

5 kommentarer:

Unknown sa...

takk søster!!!! jeg kan ikke beskrive hvor glad jeg er i deg, og for å ha deg!!! du vet at uten din hjelp, så ville jeg aldri klart disse to fagene! ikke bare det, men du er bestandig der, så god å ha! :) kunne ikke hatt en bedre søster enn det du er!!! takk for at du er deg!

kan ikke anna enn å gråte.. med ett smil om munnen.. :)

gud vet, alt, framtid, nåtid og alt, og det er jeg glad for!

ha en fin dag, så prates vi!
klemz

Hulda sa...

Hei Ann Mari!
Takk for hilsen i bloggen min, det va koselig! artig at du også er barnevernpedagog, hvor jobber du?

Ann-Mari Andersen sa...

æ har jobba på sosialkontor i 9 år, innenfor rusomsorg, og sporadisk i barnevernet, etter behov, vi e et lite kontor vet du. nu har æ permisjon fra stillinga mi og jobber som leder på kulturskolen 50 % og resten rusforebyggende arbeid blandt barn og unge. en veldig spennende jobb med andre ord:)

solskinnsbloggen sa...

Ja, det står respekt av slike mennesker som din søster ja. Åsså ser hun jo ut som et solskinn hele hun. :-) Men vet du, Ann Mari, at en gang var det en kar som sa til meg disse ord: "på seg selv kjenner man andre" Det han mente med det var at de egenskapene du ser at andre har, ja de har du også selv. Du ville ikke kjent dem igjen ellers. Klem til deg. :-)

Ann-Mari Andersen sa...

heia.. det var klokt sagt. virkelig klokt sagt...takk for en varm klem:)