lørdag, juni 03, 2006


Man e ganske materialistisk…mennesket e blitt totalt avhengig av ting og tang som e rundt enn. Kan ikke leve uten ditt og datt…man drukner i overflod, drukner i døde ting. Og en ting e sikkert, mye vil ha mer... Vi blir liksom ikke lykkelig før vi har fått akkurat den tingen, vi bare må ha det.. Mennesket blir ikke tilfredstilt på noen måte. Og når vi har skaffet oss akkurat deeen viktige tingen ja da strebe man etter noe annet. Og før vi vet ordet av det så er vi nedlesset av bekymringa over alle tingene vi har rundt oss. Og jo mer ting man har jo mer fanget blir man. Man gjør seg selv til fanger…..for tiden bor jeg i en hytte på grunn av at jeg pusser opp badet i mitt private palass, som e fult av ting og tang som jeg har strevd etter…huset med det rare i..nu bo æ i en hytte uten mine kjære døde ting og tang. Først etter nån dager oppdaget jeg at jeg faktisk var fanget i et materialistisk fengsel….det var en ganske tankevekker det, det gir nån tanker om livet, og ka man fyller livet med, og ka som e viktig i livet. men det æ fort oppdaga e at det går faktisk ant å overleve, og ha det kanskje enda bedre, uten gull og sølv, channel nr5, badekar, parabol med hundre kanaler, oppvaskmaskin og tørketrommel. Mennesket e vanedyr, og vaner kan være vanskelig å bryte, men det går ant har æ fått oppleve. Ting kan gjøres på andre måter uten finulitetan man har blitt vant med, og det funker meget bra og. Trur ikke mennesker tenker over ka man omgis med. Mange føler tomhet, tristhet og lengsel etter noe, innestengt i sitt fengsel, inn i seg selv, der ingen av nøklene man kjøper passer til døra.

2 kommentarer:

Unknown sa...

sannt det.. men man kan jo snu det med det matrealistiske. hva med å streve etter noe annet, å bare måå ha det.. noe "usynlig". noe som varer litt lengre. sånn som mellommenneskelige fohold. bli venn med en som kanskje ikke har så mange venner. oppmuntre andre hjertrer. spre mest mulig gode ord og samle masse varme smil tilbake, når man smiler til andre.

eller så kan man også snu det matrealistiske ved å gi, gi klemmer, smil, kjærlighet, godhet, oppmuntring, glede, fylle andres liv med fred og trygghet! erstatte alt det matrealistiske med det evige! bruke tid på det som varmer og varer.

ikke la det gode og evige bli erstattet med midlertidig matrialisme.. men overvinn det onde med det gode! :)

klemz

Ann-Mari Andersen sa...

takk for kloke ord. veldig bra sagt. og så sant. "slik du vil at andre ska være mot deg, e du selv mot andre...." det e sant. spre glede i en rimelig vond verden og gi smil til medmennesket. sant så sant.