torsdag, juni 30, 2016

du blir også god på det du faktisk lar vær gjøre...

Man blir god på det man trener på. idrett - musikk - skriving - alt sammen... man blir god på det man trener på - ikke øve på et instrument - ikke øve på å synge - ikke skrive - ja da blir man god på å ikke være god - rett og slett. 

Skrivesperre? finnes det - man får ikke skrevet noe om man ikke setter seg ned å begynner å skrive - en klok dame sa at du må skrive og skrive og skrive- ikke bla deg tilbake får å se hva du har skrevet - da er du innenfor komfortsonen din. skriv: en time hver dag. det store tapet er når man skylder på skrivesperre - og går rundt å venter på at det skal gå over - går rundt å trener på å ikke skrive - dette gjelder alt.

Å gå rundt og vente på at kreativiteten skal komme får å lage god musikk - ja da må du altså vente lenge - du trener på å ikke lage god musikk - eller gå rundt å vente til den gode problemstilligen kommer før du kan begynne å skrive på tidenes artikkel.. 
Det går ikke 

Du må faktisk bare starte opp å gjøre det - sette deg ved pianoet, eller faktisk ta gitaren opp og begynne å spille, eller bare sette seg ned å begynne å skrive, skrive og skrive mer. og tro meg det kan være vondt å tenke...  men: resultatene kommer - du trener med å bli god på det, for man blir god på alt det man faktisk starter opp med og fortsetter å jobbe med - over tid. man blir god på det man faktisk gjør. 

"Gå til mauren, du late, se på dens strev og bli vis!"  (Bibelen)

Lykke til med ditt påbegynnende prosjekt - det er bare å starte - go for it:)

Ingen kommentarer: