fredag, juni 19, 2009

opp og sprett og spis godt:)

sett i gang med bevegelse og spis godt:) min erfaring (ingen treningsnarkoman) er at det skal ikke så mye til før man kjenner at man kommer i form og strammes opp. sykle eller gå/løpe 3 gang i uka. ti min med trening (armeheving, situps ) på stuegolvet noen kvelder i uka.

Gunstig treningsmat
Women’s Health lister matvarene som er bra for deg og ditt aktive liv (og har du ikke et aktivt liv er det aldri forseint å sette igang med trim og beveglse):

Advocado – Senker kolesterolet og inneholder sunt fett.

Bananer – Virker forebyggende på muskelkramper og skal visstnok hjelpe mot sting eller hold i siden. Bananer er fullpakket med karbohydrater som gir deg energi og er perfekt før en treningsøkt.

Bær – Rike på antioksidanter og er på listen over såkalt supermat. Beskytter musklene mot skader skyldes trening og er forårsaket av frie radikaler. Jo dypere farge bærene har, desto mer helsebringende er de.

Gulrøtter – Inneholder karbohydrater som gir energi til musklene samt kalium som kontrollerer blodtrykket og muskelsammentrekninger. Er kalorifattige.

Sjokolademelk – Dette gir både energi og relativt få kalorier. Sjokolademelk gir både kalium, vitaminer og mineraler som i vanlig melk, men en dose kakao i tillegg reparerer muskler og restituerer kroppen etter en treningsøkt.

Cottage cheese – Er magert og inneholder masser av proteiner som er spesielt gunstig etter trening for å bygge opp igjen musklene.

Egg – En god kilde til jern, et mineralsstoff som spesielt menstruerende kvinner trenger. Er også en god proteinkilde.

Appelsiner – Rike på vitamin C som reparerer muskelvev og stimulerer kollagenproduksjonen.

Poteter – Opprettholder væskebalansen i cellene. Litt salt og en liten bakt potet balanserer væsken i kroppen.

Laks – Godt for hjertet og rik på Omega -3 fettsyrer.

Hummus – inneholder flere typer karbohydrater, proteiner og umettet fett – og er ofte laget med oliven olje som også inneholder sunt fett.Ingen kommentarer: