fredag, februar 27, 2009

deilig lunsj


forslag til lunsj som e kjempegodt:
cottage cheese
eplebiter
halv banan
litt syltetøy
kelloggs K classic
strø kanel over

godt og mettende. så er det så sunt også. en tesje kanel er veldig bra for å stabilisere blodsukkeret ditt. noe som e viktig for å forebygge at din bukspyttkjertel er i arbeid hele tiden.Vær gang du spis karbohydrater (brød, pasta ris poteter) bgynner bukspyttkjertelen og jobbe gærning for å produsere nok insulin til deg slik at blodsukkeret ditt ikk stiger til himmels, gjør den det forgiftes kroppen din, samme gjelder når du spis sukker. det e derfor så viktig å prøve å ha et jevnt inntak av proteiner (veldig bra) og litt karbohydrater hver dag. jo mer karbohydrater og sukker du spis jo mer insulin treng kroppen. og vet du; insulin=fett. det er det man legger på seg av. derfor e det så viktig å spise ting som ikke gir alfor mye insulinproduksjon.

en annen ting e også at må bukspyttkjertelen din jobbe hele tiden blir den sliten, og i værste fall slutter og virke. Den dagen den slutter å fungere har du diabetes og ikke insulinproduksjon i din kropp. frem til 1927 var diabetes en 100 % dødelig sykdom. grunnen til at du er avhengig av insulin er at den er nøkkelen til cellene dine. mat spis du for å overleve, og insulin "bringer" næringen til cellene dine.

2 kommentarer:

Anonym sa...

stilig, hvor har du fått informajon om dette?!
sara

Ann-Mari Andersen sa...

og det e sant alt det som står her:) jeg vet. har j hatt type 1 diabetes, insulinmanglende sykdom i snart ti år. dette kan æ bedre enn leger og såkalte eksperter:) fordi jeg lever med det hver dag. 6 sprøyter hver dag. og blodsukkermåling 4-8 gang for dagen. veldig mange tenker ikke over ka man putter i munn sin. og tenker ikke på kossen kroppen reagerer.. og mange lure på koffer man ikke går ne i vekt. det e jo for at man spis feil. rett og slett. æ ska skrive mer etterpå:) go lørdag til deg. vi høres.