søndag, mai 14, 2006

tragisk med alt som skjer i lille kautokeino for tia. den ene tragedien etter den andre. før man e færdi lese om overgrep, mishandlig og voldtekt i den ene riksmedia så kommer det noe annet i en anna plass. En ting e sikkert det e noe seriøst galt en eller anne plass her. Det e noe galt med holdinger, noe galt med kvinnesynet, noe galt med mannerollen her i bygda.. e det noe samisk eller e det et generelt småbygdsfenomen?? barn og unge ska ikke trenge vokse opp med redsel for overgrep. barn ska ha trygge rammer i oppveksten, en trygg arena med omsorg og kjærlighet, barn ska være trygge på at dem kan være barn og voksne ska være voksne og ansvarlige rollemodeller for den oppvoksende slekt. ka det e som får gutter, unge menn, gamle menn til å forgripe seg på et barn??? og med hvilken rett????? for det finnes ingen rett til det!!! et usyldig barn frarøves sin barndom, blir sviktet av den voksne som skulle være den rollemodellen barnet netopp hadde trengt på veien inn i voksenverden. for et SVIK!!!!! kautokeino samfunnet trenger voksne mennesker som tar ansvar, som ikke bare sitter likegydlig å ser at bygda raser sammen, vi trenger lærere med åpent blikk på skolen som tar signaler fra barn og unge, vi trenger sette det vanskelige tabulagte tema på dagorden, vi treng politikere som tørr ta ansvar ved prioriteringer og valg som dem gjør. hvilke holdinger og verdier preger livene våres? de voksnes verdivalg igjespeiles i barnet. hvordan vil vi at våre barn ska bli, hva er viktige verdier? når den voksne forgriper seg, voldtar, mishandler og svikter barnet, dreper barnet mentalt og følelsesmessig, hvilke forutsetninger har banet for å overleve resten av sitt liv. når nære omsorgspersoner har sviktet på den værst tenkelige måte.... SVIKTET!!

1 kommentar:

Unknown sa...

heia søster! nu er det natt igjen, og jeg og margit sitt oppe. det er på en måte deilig å bare være våken, og sove når man vil :)

herlig med de møtene. jeg var på ungdomsmøte på fredag, og da var det også en sånn stor tidligere norgesmester som fortalte om hvordan han ble mobba, så begynte han å trene for å "ta igjen", men egentlig var han bare liten på innsiden. så møtte han gud, og nå reiser han rundt å forteller om guds kjærlighet. hovedfokuset var at vi er fri! herlig å bli minna på det! man kan jo tenke at man må det og det, men herlig at vi ikke må noe som helst! :) gud er så god altså!!!

imorgen åpner vår kunstutsilling! gleder meg! tror det blir en knallbra utstilling! håper det kommer masse folk!

kjempeglad i deg søster! fortsett å be om at jeg finner ut av hva jeg skal til høsten!

klemz