søndag, desember 10, 2017

CD slipp

Endelig var dagen her og vi slipper ut albumet vi har jobbet med i to år. Det er det samiske barne og ungdomskoret i Alta som jeg har jobbet med i 4 år. Disse unge talenter har jobbet intens i studio og lært seg hvordan plate blir laget. de har midt i produksjon laget en låt for NRK barnetv med musikkvideo og nå plate slipp. For en gjeng sier jeg bare.

For en opplevelse, for et show dem leverte. Utrolig artig. Dette er fremtidens samiske stjerner vi kommer til å se fremover på ulike scener. Jeg er superstolt over produktet og det de unge presterte på scenen i går. Herlig herlig.

Musikken vil bli tilgjengelig på spotify 6.februar, samefolketsdag. Vi gleder oss:)

Det er skikkelig artig og motiverende se utvikling når man jobber så intens og tar arbeidet alvorlig. Og enda viktigere: vi voksne må ta barn på alvor, dem er små mennesker med drømmer. Vi har et ansvar å skape arenaer der barn og unge får utfolde seg kreativt. De er vår fremtid og kulturbærere.

Jeg er kjempestolt over at jeg har fått være med på denne reisen med samiske barn og unge fra Alta. Jeg er glad for at både Sametinget og samisk språksenter prioriterer arbeid med barn og unge, at de ser viktigheten med å støtte opp kreative aktiviteter som er med på å stryke både samisk språk og kultur.


Ingen kommentarer: