søndag, desember 06, 2015

Per Ivar Oskal

En flott mann har forlatt oss. Sorgen er tung - guttene har mistet sin far altfor tidlig. Per Ivar ble bare 55 år. Det er brutalt. Sorgen er tung å bære for gutter på 13 og 17 år - en umistelig far gikk bort så altfor tidlig.

Per Ivar var en mann med et stort hjerte, snill og hjelpsom med alle og han hadde alltid gode historier og vitser - han var  teknisk og kreativ. Han bygde slott av gråstein, han lagde gitarer av eksosrør, fingrer for hagearbeid (i september i år fikk jeg 6 alaskapilbusker av han som han hadde dyrket frem), bygde en skuter av to skutervrak, han var en samler med blant annet hele Billyserien, illustrert vitenskap, en LP samling som de fleste med nese for rockemusikk kan misunne, ekspert på 70/80 talls rock (guttene er også det), filmviter med DEN samlingen av filmer enhver filmelsker vil ville blitt forundret over, - og stuen hans var hightek deluxe, en liten fjernkontroll så kom enten lysene på i glasskapet eller bak maskene på veggen over peisen - eller tv på med lyder fra alle husets hjørner. Dette kunne han, dette elsket han.

Per Ivar lærte guttene at alt er mulig - men noe kan ta litt lengre tid. Han kunne fikle på verkstedet i ukesvis før løsningen kom, og den kom alltid. Per Ivar var glad i mennesker, glad i historier, glad i forhistorier - han samlet dem og gjenskapte dem med den fantastiske fortellerkunsten han hadde. enhver ble oppslukt i fortellingene og historiene - og da ble det en sannhet - noe han likte.

Per Ivar var en fin mann som jeg har kjent igjennom 19 år. vi var sammen i 11 år, gift i 8 år, vi bodde vegg i vegg i 2 år - og vi var supergode venner etter at vi fant ut at vi ikke kunne leve sammen. Vi fant vår måte å leve sammen på - i samme hus med to leiligheter - vi feiret julaften sammen - spiste middager - noen ganger ferier - vi fant gode måter å være sammen på med guttene, noe som var bra og noe jeg idag er takknemlig for.

Nå sitter vi igjen med minnene - minnene av en far, bror, sønn og x-mann - og vi svøper det til vårt hjerte. Han lever i guttene - han lever i en annen dimensjon der han kan være tilstede ved gleder og tunge stunder - og engang skal vi sees igjen.

Hvil i fred kjære Per Ivar