søndag, april 26, 2015

Fotballmamma

Å være fotballmamma krever sitt. Idag har jeg solgt vafler og kaffe under seriekamp i Finnmarkshallen - kjempe trivelig. Å være fotballmamma krever at du stiller opp - du støtter opp - motiverer - heier og heier.. og heier enda mer. I mange år har jeg vasket treningsklær, smurt matpakker, sørget for å ha nok og brukbart utstyr, sjekket at bager er i orden, madrassen ikke har hull, avgifter betalt, lodd solgt, enda flere lodd som måtte selges, dugnad på dugnad og alt annet - mye arbeid med andre ord - men givende arbeid:)

Fotballspilleren selv er blitt ekspert på å pakke til sine reiser - Han vet nøyaktig hva han skal ha med seg, fra klær, sovepose, oppblåsbar madrass, matpakke, hansker, dobbelt med klær, sko, plaster, vannflasker og mye annet. Han er blitt en bereist kar, bare 17 år gammel. Reist rundt om kring hele Norge, Norwaycup, Danacup i Dannmark, treningsleir på Malta og mange andre plasser. Og nå er serien igang og det betyr enda mer reiser.

En fotballmamma tilrettelegger og sørger for at spilleren ikke har andre bekymringer enn det som skal presteres på banen. En fotballmamma er også en tenåringsmamma - der hjemkomsten alltid er lykke og hjertet på plass. Men det viktigste for mammaen er å være støttende, positiv, oppmuntrende særlig når det ikke alltid går den rette veien, formanende, omsorgsfull og ikke minst vise tillit. Slik er det å være tenårings og fotballmamma. Kampen idag vant de