søndag, oktober 04, 2009

you are Beautiful

hver dag er en gave som man må sette pris på. jeg har hatt en nydelig helg med mange tanker og spennende samtaler med folk. av og til kan det være forløsende å gi en tanke til en annen, oppleve å høre tanken fra en helt anna vinkel. kanskje det er en utfordring eller bekymring som virker for stor for deg selv eller en tanke som har kjørt seg helt fast og du selv finner ingen løsninger. finn deg en samtalepartner, vips så opplever du tanken eller utfordringen helt anderledes igjennom andres briller.en annen ting som også er veldig mentalt stimulerende er å rydde tanker, rett og slett sett seg ned å skrive ned utfordringene, bekymringene, gledene og de mindre bra tankene. så kan man ta en ting av gangen, bryte ned tanken bit for bit helt ned på detalj nivå,for så å finne eksakt ut hvor problemet for utfordingen er. i denne prosessen er det fint å ha en samtaleperson som tenker/analyserer sammen med deg, og som ikke minst setter ord på de forskjellige følelsene, helt andre ord enn de du selv har brukt.

jeg tror altfor mange mennesker er for mye alene med sine ting. en av de store sosialeproblemene vi har i dag i norge er jo ensomhet. midt i massen av mennesker, familie, forhold, skole venner og aktiviteter er mennesket så innmari alene og ensom. har du noen gang i prat med andre spurt; har du det bra? er du lykkelig? er du tilfreds? mange er redd for de spørsmålene og ikke minst svarene. forventingene fra det sosiale systemet som man lever i er skyhøye. vellykketheten og fremgangen overstyrer oss. og midt oppi alt sammen og midt i samfunnet og verden er mennesket med tanker og følelser.. la oss alle denne søndagen ta et tak. bestemme oss for å si noe positivt til et medmenneske, gi en klem eller klapp på skulderen. tror jo at det skal så lite til egentlig. la oss gi et varmere klima til vårt eget miljø som vi lever i.

hør på sangen nedenfor, lytt til teksten, ta den til deg. "I am beautiful no matter what they say. Words can't bring me down....." la oss ta vare på mangfoldet, og akseptere ulikhetene alle mennesker har. la forskjellene bli en ressurss i ditt miljø. de mennesker som tramper på andre på grunn av at man ikke er lik massen, har store problemer selv, og ikke minst en stor redsel og frykt for anderledeshet. vi har ingen rett til å fortelle andre hvordan man skal leve. vi har ingen rett til å påtvinge andre sin egen overbevisning over hva som er sannhet eller va som er rett eller galt. vi me våre holdinger og verdier kan enten berike eller forpeste vårt nærmiljø. og den oppvoksende slekt, barna, påvirkes av oss voksne igjennom vår adferd. derfor mener jeg at vi har en plikt til å gå inn i oss selv, bli bevisst hvilke signaler vi sender til omverden. alle mennesker er like mye verd og alle har rett til å bli elsket og kunne elske. jeg elsker bibelverset; "slik du vil at andre skal være mot deg slik skal du selv være mot dem"
ønsker deg en fin søndagskveld og ikke minst en kanonfin uke.Every day is so wonderful
And suddenly, i saw debris
Now and then, I get insecure
From all the pain, I'm so ashamed

I am beautiful no matter what they say
Words can't bring me down
I am beautiful in every single way
Yes, words can't bring me down
So don't you bring me down today

To all your friends, you're delirious
So consumed in all your doom
Trying hard to fill the emptiness
The piece is gone left the puzzle undone
That's the way it is

No matter what we do
(no matter what we do)
No matter what they say
(no matter what they say)
When the sun is shining through
Then the clouds won't stay

And everywhere we go
(everywhere we go)
The sun won't always shine
(sun won't always shine)
But tomorrow will find a way
All the other times

'cause we are beautiful no matter what they say
Yes, words won't bring us down, oh no
We are beautiful in every single way
Yes, words can't bring us down
Don't you bring me down today

Ingen kommentarer: