torsdag, august 20, 2009

kirkekonserter

tenk at vi snart er i slutten av august og høsten er i full gang. jeg elsker høsten. det er min tid. høstmørket, stearinlys og masse farger. det er så flott. det er tiden for en ny tid:) sitte rundt et bål på reinskinn ved vannet og drikke rødvin, filosofere og spise tørka kjøtt, det er tingen det. det er avslapping på høyt nivå midt i prosjekter, musikk og reising. det er alltid viktig å ta seg tid til å slappe av i kroppen og ikke minst tømme hodet sitt. er du ikke enig? denne helgen skal jeg ha fritt. jeg er ikke sikker på hva den byr på men fritt skal jeg ha. det står det i min arbeidsbok:) jeg skal samle meg til det braker løs med "et levende lokalsamfunn" med musikk i finnmark.

Hvert år okkuperer Musikk i Finnmark to kommuner i fylket for èn uke. i år er turen kommet til Kautokeino og Karasjok. I løpet av denne uken setter Musikk i Finnmark inn absolutt alt de har av ressurser på to små steder. Dette skaper en unik stemning av kreativitet og fest. I løpet av denne uken avholdes musikalske verksteder der profesjonelle musikere hjelper lokale talenter, barneforestillinger, klassiske lunsjkonserter og kirkekonserter.

pressemelding fra musikk i finnmark:

SPESIELLE KIRKEKONSERTER I KAUTOKEINO OG KARASJOK!
Kommende uke skjer det mye på kulturfronten i Kautokeino og Karasjok. Musihkka Duodaris går av stabelen. Et av mange høydepunkt blir utvilsomt kirkekonsertene. En av de medvirkende på kirkekonsertene, plateaktuelle Ann-Mari Andersen vil også presentere smakebiter fra sin nye plate på ”Ætterpåfestene” like etter Høy Himmel.

Harald Devold, musikalsk leder i Musikk i Finnmark gleder seg stort til kirkekonsertene.
-kirkekonsertene er utvilsomt på listen over høydepunktene denne uken. Vi gleder oss veldig, sier han.
Konseptet Høy Himmel handler om samhandling. Det er et samarbeid mellom lokale utøvere og Musikk i Finnmark. Idèen er å binde sammen det universell med det lokale.
-musikken er skrevet for lokale utøvere i samarbeid med oss. Prosessen er svært spennende og vi ser virkelig fram til å fremføre denne vakre musikken for stedenes befolkning.
De medvirkende fra lokalmiljøet er Nancy Rydheim, Eva Jeanett Iversen og Ann Mari Andersen. Sistnevnte er også plateaktuell og vil presentere smakebiter fra sin nye plate ”Andagassii” på ”Ætterpåfestene” som starter straks Høy Himmel-konsertene avsluttes. Ann Mari Andersens plate kommer ut den 7.september så de som ikke klarer å vente til det har en unik mulighet til en solid forsmak på ”Ætterpåfestene”.

-Helt klart ekstra morsomt for oss at Ann-Mari har sagt ja til å presentere sanger fra sin nye plate under Musihkka Duoddaris. Det blir en ekstra attraksjon for oss, avslutter Harald Devold.

Dag dato:
Onsdag 26. august klokken 19.00 i Karasjok Kirke
Torsdag 27.august klokken 19.00 i Kautokeino Kirke
Medvirkende
Ann-Mari Andersen
Nancy Rydheim
Eva Jeanette Iversen
Musikalsk leder: Harald Devold

Ingen kommentarer: