fredag, mars 06, 2009

UKM

så var årets UKM (ungdommens kulturmønstring) over for denne gang her i kauto. For en fantasisk dag det har vært. og får nån fantastiske unge vi har i kommunen. Det var 16 innslag totalt med barn fra ti år og oppover. alt fra teater, rock dans og spill. helt fantastisk:) æ e jo spesielt stolt dette året. min sønn på 11 år spiller gitar i en rockegruppe, og jett; ja, dem gikk vidre til fylkesmønstringen. Æ var så nervøs på demmes vegne at når dem gikk på scenen ble æ på bakrommet... turde faktisk ikke høre dem...hehe.. men anyway. UKM er en fin arena for kunstnerisk utfoldelse. barna har jobbet og øvet i flere mot UKM. og for en fullsatt kultursal gir dem alt, og dem er så stolt, og hjertet hopper av glede når applausen kommer rungende mot dem. For en gevinst!!!

Det er slike dager som denne når man ser gleden i de unges ansikt etter uker med strevsom øving at jobben man gjør er viktig. barna er vår fremtid. e vi ikke alle enige om dette? alle e enig om at vi skal gi barna våre gode vilkår for at det skal bli mennesker av dem. vi ønsker å vidreføre verdier og holdninger til våre barn som en go ballast inn i voksenverden.

æ trur det e viktig at vi voksne ser verdien av å inverstere i barn og unge, inverstere i kultur noe som vi vet er identitesskapende. igjennom sang musikk og kunstutfoldelse får barna bruke seg selv og ikke minst lære seg selv bedre å kjenne. mennesket er jo skapt som det musiske mennesket:)

ønsker deg en fin fredagskveld:) mitt gledesbeger er fylt opp, men mitt hode trenger stillhet:) hehe.. etter turbo UKM dag med vakre lyda:)

bilder og filmsnutter kommer snart

3 kommentarer:

Anonym sa...

fullstendig enig med dæ;))....flinke barn og unge har vi i kommunen og man må virkelig ta vare på dæm;)æ e mega imponert æ åsså
Hilsen Anne Berit Skum

Anonym sa...

Jeg ønsker for neste UKM har vi kan presentere et videre spekter av kultur. Ikke bare scenekunst, men også alt det andre barn og unge gjør av duodji, maling, foto, film og så videre. Vi voksne må få denne delen bedre frem!

MH

Ann-Mari Andersen sa...

enig. det e altfor lite av det. se for eks den siste vinteren så har det ikke vært kunstverksted i det hele tatt på kulturskolen. veldig synd.

nå når kommunen har fått kautofilm as så kan man jo håpe at det blir en stigende intr for film:)