fredag, november 25, 2016

Vevbok til salgs

Nå kan du bli eier av en unik vevbok med 1100 unike vevmønstre samlet over 70 år fra Kautokeino-området gjort av 91 år gamle Jordmor-Sara/Sara K.Hætta. Boken har fått tittelen "Čuoldin - Samisk grindveving". Boka kan bestilles her: guldalrec@gmail.com pris kr 399,- : husk og skriv navn og adresse hvor boken skal sendes til. Boken er utgitt av Guldalrec og støttet av Sametinget Norge

mandag, november 14, 2016

Vær målbevisst - sett deg et mål - JOBB

sett deg mål
svar på hvorfor er det viktig for deg nå det målet hva må til for å nå målet
hvordan skal jeg gjøre det og igjen hvorfor er det viktig for meg nå det målet?

svaret på det siste spørsmål er det viktigste nettopp fordi det handler om å være tilfreds med det man jobber med.

være glad i de gjøremål man utfører hver dag. være lykkelig i den situasjon man er i.

 det handler ikke alltid om penger vettu

Klar ferdig GO

søndag, november 13, 2016

Fange månen

I kveld er det månen som er i fokus - neste gang den er så nær vår planet er i 2034. men å fange månen var ikke det enkleste. vi er ute å droner. Fantastisk mye bra bilder fikk vi - i herlig mørkelys. Her ser dere Altaby en søndagskveld. flere bilder kommer

lørdag, november 12, 2016

Vevboka er i trykk

Endelig er den avgårde - så da fortjener vi en aldri så liten markering og feiring:) nå må vi bare vente til 5.desember for å virkelig sprette champagne:) Klapp på skulder til alle som har bidratt, og dere er mange. Tusen takk. Ingen nevnt ingen glemt.
Boken har fått tittelen "Čuoldin - Samisk grindveving". Boka er tilgjengelig fra og med uke 50, men kan forhåndsbestilles her: guldalrec@gmail.com Førjulspris kr 350,- pluss porto (ved forhåndsbestilling), butikkpris kr 400,- NB: husk og skriv navn og adresse hvor boken skal sendes til.

fredag, november 11, 2016

Vevboka er FERDIG og sendt til trykk

VEVBOKA ER FERDIG. Den er snart i salg i butikker og på nett. Jeg er glad og stolt over utgivelsen, og takknemlig for å få være en del av prosjektet. Det er mange mange år som ligger i dette arbeidet, det er mange mennesker som er involvert, men først og fremt er det forfatteren, JORMORSARA - Sara K. hætta som snart er hundre år som må hedres.  Ho her RÅ. Damen har vært med i hver eneste detalj - ho har formulert setningene og ho har samlet og tegnet disse mønstre over en periode på 70 år. Dette er vi stolt over. Så har vi denne jublende prosjektleder Berit Margrethe Oskal som har jobbet dag og natt, sammen med forfatter. fantastisk.  Den siste uken har forfattere og prosjektleder jobbet intens med finjustering av  bilder, forsiden, enda mer korrektur, diskusjoner, farger og alt annet. Jeg er så stolt av å ha dere i teamet, Sara og Berit - dere er proffe, de fremste i faget, språklig (takk Berit), strukturert, samlende, rett og slett dyktig i det arbeidet dere gjør.  Jeg er så superstolt. jeg er takknemlig for at det norske sameting så dette viktige arbeidet og prioriterte støtte det. Takk takk takk. Nå er det realitet.

Nå kan du bli eier av denne unike samlingen av 1100 vevmønstre samlet over 70 år fra Kautokeino-området gjort av 91 år gamle Jordmor-Sara/Sara K.Hætta. Boken har fått tittelen "Čuoldin - Samisk grindveving". Boka er tilgjengelig fra og med uke 50, men kan forhåndsbestilles her: guldalrec@gmail.com Førjulspris kr 350,- pluss porto (ved forhåndsbestilling), butikkpris kr 400,- NB: husk og skriv navn og adresse hvor boken skal sendes til.

onsdag, november 09, 2016

Vevboka - her kan du forhåndsbestille den unike samlingen av tegnede mønster gjennom 70 år i fra Kautokeino området.

Nå kan du bli eier av en unik vevbok med 1100 unike vevmønstre samlet over 70 år fra Kautokeino-området gjort av 91 år gamle Jordmor-Sara/Sara K.Hætta. Boken har fått tittelen "Čuoldin - Samisk grindveving". Boka er tilgjengelig fra og med uke 50, men kan forhåndsbestilles her: guldalrec@gmail.com Førjulspris kr 350,- pluss porto (ved forhåndsbestilling), butikkpris kr 400,- NB: husk og skriv navn og adresse hvor boken skal sendes til. Boken er utgitt av Guldalrec og støttet av Sametinget Norge.


fredag, november 04, 2016

Vevboka tar form

Spennende spennende. vevboka, som har fått tittelen "Čuoldin - Samisk grindveving" er straks ferdig til trykk. 1100 unike vevmønstre samlet over 70 år fra Kautokeino-området. Jeg er kjempestolt av å få være med på dette prosjektet. Jeg er glad for at jeg har så gode arbeidere som jobber natt og dag for å få dette mesterverket i bokform. Takk til forfatter Jordmor-Sara/Sara K.Hætta og Sara Victoria Lerberg, takk til prosjektleder Berit Margrethe Oskal og hennes arbeidere. Dere er rådyktige! Nå ligger boken hos Bjørkmanns Trykkeri og skal til siste gjennomlesing før trykk. Boka er tilgjengelig i uke 50. Boken kan forhåndsbestilles her: guldalrec@gmail.com Send din bestilling nå. Butikkpris kr 400,- tilbudspris før jul kr 350,- pluss porto

tirsdag, november 01, 2016

Første snøen er kommet

Det snør så smått - høsten er over og velkommen lyse vinterland