tirsdag, juli 29, 2008

bryllup

til helgen har æ noen koselige spillinger. bynner i karasjok der æ ska synge i en kirke i forbindelse med et bryllup. ei go veninne har funnet lykken og ska til persj:) hehe.. lykke til anne kristine. ska høre med mamma og pappa om oppskriften. vi feiret nemelig dems 40 års bryllupsdag i sommer. gratulere mamma og pappa. det e jo rent imponerende spør du meg:) hehe.. lørdagen synger æ i en annen kirke i rotsund på formiddagen, det e også et brylup. kos kos. på kvelden e det til havnnes festival for spilling, det blir morsomt det. glede meg veldig til det. kjenner at man har fått samlet seg etter uker med ferie som man så sårt trengte. så nu e det klart for jobb igjen:) etter dager med forkjølelse og dritt.

ønske deg en fin uke

søndag, juli 27, 2008

søndag


så fort alle søndager kommer..men du verden det e en helt spesiell ro over søndager. alt e stengt og man bare kjenner roen falle over seg. ikke no stress med noe som helst. stillheten e som behagelige toner i øran. deilig e det og når det i tillegg e fint vær:) livet e full av kontraster som gjør det både spennende og meningsfylt.

og vet du, det smarteste man har gjort var å sette opp partytelt på verandan.. har ordna det til en riktig så koselig stue, så her sitt æ alså med min lille skriveblokk, kos kos. ingen mygg her inne!! men utafor... ja ka ska man si....kor dem kommer ifra? i millionhopetall. frekke små kryp som ska ha blodet mitt, men ikke talom om at dem får det.. så bor du i kauto og ikke har partytelt, løp og kjøp:)

håper du har en fin søndag

neste helg skal æ med noen venner spille på havnnes festival, glede meg.

sjekk siden:
http://www.havnnes.com/website.aspx?displayid=25

fredag, juli 25, 2008

rydding


endelig kom helgen som æ faktisk har venta på..har jo egentlig hatt helg i mange uker, men denne helga ska æ faktisk være helt alene etter uker med masse folk rundt meg døgnet rundt. og det har vært superkoselig det, æ like mennesker, æ like lage mat, æ e vel egenlig en ganske så sosial person. men det e vel engang sånn at når man gir masse av seg selv må det fylles på igjen? eller e det ikke? stillheten og aleneheten e den beste måten for meg å fylle på. æ ska være alene og æ ska tenke litt, sortere tankene mine. jobbe ferdig noen tekster. det e rart med det, men av og til har man så mye å skrive om at det ikke blir noe av det, det e kastet ganske mange utkast til tekster.. så nu ska æ alså sortere tankan..hehe.. rydde i hodet mitt.. med stillheten som venn, og gitaren. når æ ser meg om så e det nok mye annet som skulle ha vært rydda. at det går ant å samle så store hauger med klær overalt.... koffer holdes dem ikke i skapet.. vi har får mye. vi flyt over med materialistiske ting og tang.. så glemmer vi kor heldige vi e som faktisk har alt det vi har. det nok av barn som ikke har en brøkdel av det vi har. det e nok av barn som kanskje eier kun en bil som de e veldig glade i og det e nok av barn som gruet seg til sommeren fordi da har mamma og pappa fritt og bare tenker på seg selv og sine ruslige lyster. og det nok av barn som aldri får sg en ferietur fordi det ikke fins penger. ja her i norge, verdens rikeste land, har vi nok av familier som lever under fattigdomsgrensa og som ikke har råd til ferier og dyre leker til ungene.. men kanskje e de ungene mer lykkelige og harmoniske uten PS23, nintendo wii, nintendo ds og ka det ikke mer hete.... ka e det vi lære våre barn egenlig?????? mye ska ha mer, kjøpe kjøpe kjøpe. fordi etterhvert innser man jo at lykken e ikke i døde ting....

trur æ tar meg en brødskrive, sulten så ska æ gå meg en tur. mobiltelf skal hvile i helgen også..man e søren meg altfor avhengig av den. kor mange gang sjekker du den i løpet av en time?
ønske deg en fin fredag og en vidundelig helg.

torsdag, juli 24, 2008

lean on me..

Sometimes in our lives we all have pain
We all have sorrow
But if we are wise
We know that there's always tomorrow

Lean on me, when you're not strong
And I'll be your friend
I'll help you carry on
For it won't be long
'Til I'm gonna need
Somebody to lean on

Please swallow your pride
If I have things you need to borrow
For no one can fill those of your needs
That you don't let show

Lean on me, when you're not strong
And I'll be your friend
I'll help you carry on
For it won't be long
'Til I'm gonna need
Somebody to lean on

If there is a load you have to bear
That you can't carry
I'm right up the road
I'll share your load
If you just call me

So just call on me brother, when you need a hand
We all need somebody to lean on
I just might have a problem that you'd understand
We all need somebody to lean on

Lean on me when you're not strong
And I'll be your friend
I'll help you carry on
For it won't be long
Till I'm gonna need
Somebody to lean on

hør sangen

http://youtube.com/watch?v=dzw0xmJ2kGs

håper du har det fint og at gleden og tryggheten er fundamentet i ditt liv. og ikke minst, at sola skinner:) hehe i disse værdager... (fins ikke dårlig vær, kun dårlige klær vet du)



onsdag, juli 16, 2008

min kjekke fetter bjørn tore


kos at min fetter bjørn tore kom innom mitt ferieparadis:) kjempekos. han e en tøff brannmann fra alta:) så e min gale veninne liv her, og jett at det blir liv i huset med ho:)




lille søte ekorn som bor i treet vårt:)

tirsdag, juli 15, 2008

kveld


hamok (om det skrives sån) e no av det mest geniale som e oppfunnet. her ligg æ og bare nyte kvelden og tankene bare svever helt løst. kos kos. rart kor kontrastfylt livet kan være, fra en hverdag med timeplan som sir alt ka du ska gjøre.. prosjekter som krever masse planlegging til par uker i et ferieparadis, der klokke og tid ikke eksisterer. så her ligg æ og bare tenker på kor godt æ har det og kor heldig æ e.. om par dager har æ fult kjør, men vet du, min tank er fylt opp, helt til randen, så nu e æ klar for alt av utfordinger som måtte komme:) en kjempespennede høst har æ i vente, en masse ting som ska gjøres. men her ligg æ i min hamok:) som bare e så deilig:)

ønske deg en fortsatt fin sommer vettu:)

min kjære lillesøster sara kom endelig på besøk


æ e så gla for at min lillesøster sara endelig kom seg bort fra arbeidet sitt og fant veien til sommerlandet:) har savnet ho masse de siste ukene, har faktisk ikke sett ho på mange mange uker:( så nu e ho her, jippi. men stakkars sara som ikke har sett sol på en stund... så vi håpe på enda flere varme dager med bading sol og gøy. ho e nu snill, ho kjøpt den rosa jakka æ har på meg. ho synes æ trengte no nytt:) søtt gjort av ho

håper du har det fint og at sommeren har oppfylt dine forventinger.

jeg fant jeg fant

ja vet du ka, æ fant meg et piano. var å vandret i byen på forskjellige butikker. og tiltrukket av secondhand butikker som æ e havna æ på en koselig liten butikk med "alt". og der fant æ meg et piano, et søtt nett piano som var flott stemt og som hadde mange fine toner. æ satt og spilte litt på det i butikken, måtte jo prøves ut, og publikum fikk æ og der æ satt i butikken:) det var koselig det. så æ måtte jo kjøpe det da... piano e et instrument som æ e veldig gla i, den gir meg toner som æ aldri klare å finne på av meg selv. æ får alltid noen nye oppdagelsa når æ spiller og leker meg på tangentan. ikke det at æ trengte et piano for det har æ hjemme i kauto, men kjøpte det til en venn som har vært på jakt etter et piano over lang tid. så håpe virkelig at pianoet blir verdsatt og at mange nye sanger blir skapt i fremtiden. æ har iallfall hatt og har glede av mitt eget piano og mang en sang e blitt født ved det:) så æ e bare gla for at æ fant det lille tangentbarnet som venter på et nytt hjem og bli adoptert i og bli elsket i og få være med i kreative prosesser.

lørdag, juli 12, 2008

og dagene går så altfor fort

og når man e lei grilling spiser man verdens beste kebabpizza eller greka på lufta camping:)

varme dager går til bading sol og grilling:) eller tivoli







og når dagene blir kjøligere spiller man minigolf:) det e faktisk veldig artig, især når alle e innbitte konkurranse mennesker.. eller mariann tar en liten pause da da...

fredag, juli 11, 2008

gratulerer janne og mikkel




tenk!!!!!!!!!! dem vant riddu nasttit. gratulere:) æ e så gla så gla. hardt arbeid gir resultater, den saken e vist. janne og mikkel har øvet og jobbet hardt hele vinteren, øvet øvet øvet. først andre plass på sami grand prix og nu riddu nasttit (samisk talent konkurranse). dem e de nye samiske talentene og riddu stjernene. æ e så stolt:)






http://www.nordlys.no/kultur/riddu2008/article3663235.ece

http://nrk.no/kanal/nrk_sami_radio/1.6136054

torsdag, juli 10, 2008

en usminket verden:)


her sitt æ med pc'n og oppdaterer bloggen.. men ikke bare det. har faktisk jobbet litt idag. svart mailer, bestilt flybilletter og diverse. har en del spilling i august og sept som krever litt planlegging. men ellers så e det fremdeles later dager, og det akte æ fremdeles å ha litt til.

foresten; nå står janne og mikkel på scenen, riddu nasttit.. og æ e så spent så spent.

vær med å stem dem til seier.

send på sms: nasttit b til 2244

fine sko?


kan ikke fatte at alle går med disse... det e noe av det rareste skoan æ noensinne har sett. har faktisk prøvd dem litt da. men det va ikke no for meg... hehe... men legg merke til at "alle" går med dem. i alle slags farger. ellers håpe æ at du fortsatt har en fin sommer.

alltid koselig med gjester:)









mandag, juli 07, 2008

mot..


"det gjelder å ha mot til å være den man er, og ikke miste motet fordi man er den man er"....

var det ei som skrev til meg idag.

æ ble så tankefull av setninga. barna våre vokser opp.. vi legger linjer og føringer for dem, vi legg linjer for søren meg alt.. og glemmer at barn e kun til låns.. (ska blogge mer om det senere).

oppfordring: tenk etter kossen du snakke til ditt barn i sommer....

fredag, juli 04, 2008

minikonsert i vebomark







ikveld holdt æ en minikonsert i vebomark. det var en utrolig fin, varm og solfylt kveld. publikum var takkenmelig og fornøyd. det var en virkelig koselig etter middag. når man opptrer så føle man at man gir så mye av seg selv, men etterpå så kjenner man kor mye påfyll man egentlig har fått. og få tilbake meldig om at man har gledet noen e helt u beskrivelig. så hadde æ enda noen små norske super stjerner med meg som sang hjelpere, som sjarmerte stort. barna joika fletta av svenskan:) det var så kult. vent å se, de barna blir no stort ska du se. æ e så takknemelig for at æ får gjøre det æ gjør.

håper du har det fint og nyter sommer dagene, som går så altfor fort. husk nyt øyeblikket, uansett ka du holde på med.

minigolfbane



vi har fått mini golf bane par hundre meter fra sommer huset vårt. kjempe kos det

onsdag, juli 02, 2008

tirsdag, juli 01, 2008

gratulerer johan mahtis med flott bilde:)

se bildet han vant med i aftenpostens fotokonkuranse. veldig bra. han e en flink fotograf

http://www.aftenposten.no/forbruker/digital/fotojakt/article2516311.ece

Speil, speil på veggen der: Hvem er mest verdt i landet her?


kjøpt meg dette vakre speilet også idag. noe vanninspiret, om du klare se det:)

kjøpt meg nytt bilde..igjen


æ har litt smådilla på kjøp av malerier og bilder av forskjellige slag. og æ løper gjerne på auksjoner for å skaff meg det.

dette bilde kjøpt æ i dag på en bruktbutikk. vann! det fasinerer og skremmer meg. i perioder drømmer æø om vann og båter..og idag vet æ koffer æ gjør det..

var ikke bilde fint:)